Відкриття класу безпеки в ліцеї

2023-12-19

/Files/images/412488793_2515484331964952_3043327646913758655_n.jpg

Дякуючи ЗСУ та незламному народові України, нині всі школи нашої громади працюють в очному режимі. Кожен заклад має власне укриття та ставить своїм головним завданням безпеку освітнього процесу.

Зараз у безумовному пріоритеті - забезпечення надання якісних та безпечних освітніх послуг в умовах воєнного стану. Одним із шляхів вирішення цього питання є створення класів безпеки.

І саме Ротмістрівський Ліцей Ротмістрівської С.р. став пілотним закладом у нашій громаді, який сьогодні, 19 грудня, спільно з Головне управління ДСНС України у Черкаській області урочисто відкрив такий клас.

Із першим уроком із безпеки до школи завітали провідні інспектори відділу запобігання НС Черкаського районного управління ГУ ДСНС, які наочно показали, як поводитись у тій чи іншій надзвичайній ситуації, та надали вкрай необхідні навички та знання для всіх присутніх. У інтерактивній формі учням розповіли, як діяти під час пожежі, ураження електрострумом, поранення, радіаційного забрудення чи як, наприклад, виявити міну. Захід завершився спільним фото та подарував усім присутнім купу позитивних емоцій.

Для чого такі класи безпеки?

Клас безпеки - це спеціальний інтерактивний клас у закладі освіти, на базі якого діти вивчатимуть правила безпечного життя в умовах воєнного стану.

За допомогою навчального обладнання, стендів, набору муляжів та наочних засобів у підростаючого покоління будуть формуватися базові поняття основ безпечного середовища, які містять у собі знання з правил пожежної, мінної безпеки, цивільного захисту тощо.

Вітаємо Ротмістрівський ліцей із відкриттям такого осередку безпеки та бажаємо поповнювати клас новими матеріалами, у чому, звичайно, ми будемо залюбки допомагати!

Анна Здоровко

Кiлькiсть переглядiв: 4

Коментарi