• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

2023-12-15

/Files/images/proty-nasylstva.png

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проходить Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Основна її мета - привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, підвищення рівня обізнаності населення щодо форм насильства, алгоритми дії для потерпілих, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок та чоловіків.

Період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Переглянувши презентацію "Стоп НАСИЛЬСТВО!", учні 5 класу зрозуміли, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі та віку, є порушенням її прав, підвищили свій рівень обізнаності щодо усіх форм насильства, згадали про ризики розголошення персональної інформації, можливі наслідки публікації фотографій і розміщення персональних даних в соцмережах тощо.

http://surl.li/phexk

Учні Ротмістрівського ліцею долучилися до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, взявши участь в акції " Червона стрічка" . Також соціальний педагог разом із класними керівниками надали інформаційну підтримку в питаннях здорового способу життя, об'єктивну інформацію про ВІЛ/СНІД, та толерантне ставлення до ВІЛ- інфікованих. Учні ліцею, прикріпивши стрічку, висловили свою підтримку, співчуття людям, які живуть з ВІЛ/СНІДом..

http://surl.li/pheup

Соціальний педагог разом з учнями старших класів обговорили поняття «торгівля людьми», «рабство»; привернула увагу учнів до гендерних проблем, питань про честь та гідність людей; сформувала у школярів навички обережної поведінки та вміння захищати власну гідність, толерантного ставлення до постраждалих від торгівлі людьми.

http://surl.li/phevg

Учні 6 класу взяли участь у виховній годині з елементами тренінгу на тему "Зупинимо булінг разом". Соціальний педагог ознайомила учнів з поняттям «булінг», його видами та проявами, обговорила з учнями ситуації, які розвивають навички контролю у ситуації булінгу та способи зупинки булінгу.

http://surl.li/phewc

Учні 8 класу взяли участь у занятті з елементами тренінгу на тему " Ми проти насильства!" Соціальний педагог ознайомила учасників з поняттям "насильство" та його видами; сприяла усвідомленню учнями проблем насильства в сучасному середовищі. Обговорили питання щодо пошуку шляхів виходу із складної ситуації.

http://surl.li/phfbf

Учні 1-6 класів взяли активну участь в конкурсі малюнків на тему: " Світ без насильства"

http://surl.li/phfcx

До дня прав людини з учнями середніх та старших класів було проведено інтерактивне заняття на тему: " Права людини - найвища цінність". Соціальний педагог розширила знання дітей про їх права, а також підвела до розуміння того, що необхідно не лише знати свої права, але й сумлінно виконувати свої обов'язки.

http://surl.li/phfdl

Кiлькiсть переглядiв: 4

Коментарi