• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Підсумок проведення Тижня біології та екології

Підсумок проведення Тижня біології та екології

2021-01-17

/Files/images/6666.jpg

Я насмілюся стверджувати,

що з усіх знань найкорисніші для нас –

знання природи, її законів.

Жан-Батіст Ламарк

Саме з метою покращення знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення до вивчення природничих наук, зокрема науки про життя у всіх його проявах-біологі30.11.ї, з по 4.12.20 Ротмістрівському ліцеї проходив тиждень біології та екології.

Упродовж тижня учні поринули у світ цікавого «природничого» життя. Відбулося ряд цікавих та змістовних заходів спрямованих на поглиблення біологічних знань учнів та виховання в них почуття любові до природи рідного краю.

Розпочався предметний тиждень лінійкою «Світ біології». На якій було оголошено про відкриття тижня біології, ознайомлено з планом проведення тижня, а також конкурсом і умовами його проведення. Після лінійки відбулася гра «Пошук скарбів». Участь у грі брали дві команди учнів 6 і 7 класів. Долаючи усі перешкоди першою знайшла скарб команда учнів 6 класу.

У вівторок школярі переглянули презентацію про генно-модифіковані організми і дізнатися про їх вплив на організм людини та навколишнє середовище. Крім того, учні 7, 8, 9 і 11 класів підготували екологічні плакати і тим ще раз підкреслили, що їм не байдужа доля живої природи та навколишнього середовища свого села.

Не залишив жодного учня байдужим виховний захід «Тютюнопаління: ілюзія чи реальність», який відбувся в середу. Учасники заходу переглянули відео-фрагменти «Правда про куріння», «Історія тютюну в Європі», «Хімічний склад тютюнового диму», дали оцінку небезпеки наслідків тютюнопаління та визначили способи відмови від паління.

Підсумком тижня стало проведення інтерактивного інтелектуального змагання «Найкращий знавець біології».

Загалом, цей тиждень приніс нам багато цікавого і пізнавального, згуртував школярів, допоміг розкрити їх таланти, навчив їх діяти дружньо й організовано в нестандартних ситуаціях. Дякую усім за активну роботу.

Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi