• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • КРУТИ - бій за майбутнє. Визволення СМІЛЯНЩИНИ

КРУТИ - бій за майбутнє. Визволення СМІЛЯНЩИНИ

2020-01-29

/Files/images/Крути 2020.jpg

Учні 8-10 класів приєдналися до вшанування пам'яті Героїв битви під Крутами, коли, за різними оцінками, від 70 до 100 молодих українських хлопців віддали свої життя за самостійність і свободу України. 103 роки минуло з часу тих трагічних подій.

А також загадали Героїв ІІ Світової війни, які визволяли Смілянщину, в тому числі наше село Ротмістрівку, від нацистських загарбників взимку 1944 року.

/Files/images/Визволення Смілянщини.jpg

Спливають роки і десятиріччя, проте ми завжди з глибокою шаною згадуємо про мужність та героїзм славних воїнів-переможців у найбільшій і найжахливішій в історії людства війні. Святою і незгасною залишається для нас пам’ять про подвиги бійців, які протягом січня та на початку лютого незабутнього 1944 року визволили Смілянщину. 9 січня була звільнена Плескачівка, 10 січня – Голов’ятино, Малий Бузуків, Гуляй-Городок, Сунки, Залевки, 19 – Костянтинівка, 24 – 25 – Мала Смілянка, Холоднянське, Миколаївка, Мале Старосілля, 25 – Велика Яблунівка, 27 січня – Сердюківка, Березняки, 28 – Ковалиха, Попівка, Тернівка, 29 – Ташлик, Санжариха, 30 січня – Ротмістрівка, Макіївка, Балаклея, Пастирське, Самгородок, 31 січня – Носачів, 1 лютого – Мельниківка, 2 лютого – Куцівка.

Кiлькiсть переглядiв: 109

Коментарi