• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • ОГЛЯД КНИЖКОВОЇ ВИСТАВКИ "ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ"

ОГЛЯД КНИЖКОВОЇ ВИСТАВКИ "ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ"

2019-01-18

/Files/images/50562836_347880329368265_8793426401567965184_n.jpg

Торгівля людьми є порушенням прав людини, становить

загрозу гідності та недоторканності конкретної людини і
може стати причиною рабського становища жертв такої
торгівлі.
(Витяг з преамбули до Конвенції Ради Європи

про боротьбу з торгівлею людьми)

Вже четвертий рік поспіль 18 жовтня європейська громадськість відзначає День боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми є однією з головних проблем в Європі. Щороку збільшується кількість людей, які стають її жертвами.
Торгівля людьми із заманюванням жертв до пастки є сучасною формою работоргівлі. Люди вважаються товаром, який можна продавати або купувати, зазвичай, для сексуальної індустрії, однак також, наприклад, для використання в сільському господарстві, для легітимних або не дуже легітимних підприємств з умовами жорстокої експлуатації, з мізерною платнею або взагалі без неї. Більшість жертв торгівлі, про яких стає відомо - це жінки, але часом трапляються, що й чоловіків спіткає така ж доля. Окрім того, велика кількість жертв є молодими людьми, інколи навіть дітьми. Усі вони безуспішно намагаються заробити аби вижити, однак отримують в результаті життя, зруйноване експлуатацією та оманливою спокусою отримати гарний заробіток.
З проблемою торгівлі людьми в Україні активно борються такі міжнародні організації як ОБСЄ, Міжнародна організація з Міграції та правозахисна організація Ла-Страда в Україні. Лише за останні три роки до Міжнародної організації з міграції звернулись за допомогою більше трьох з половиною тисяч українців, які стали жертвами торгівлі людьми. Але громадські організації зазначають, що лише їхньої активної роботи в протидії такому негативному явищу замало. Нині Україна гостро потребує розробки комплексного законодавства з захисту прав потерпілих, а також з належного покарання злочинців за торгівлю людьми.

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi